Back to All Events

Augustmøte

Forfattere:

Simon Stranger

Simon Stranger, f. 1976, har tidligere skrevet en rekke prisbelønte barne- og ungdomsbøker. Hans gjennombrudd som forfatter kom i fjor med boka Leksikon om lys og mørke. Her skriver Stranger fram et dobbeltportrett der hans egen svigerfamilies historie flettes inn i historien til Henry Rinnan. Hva fikk den beskjedne skomakersønnen Rinnan til å bli en av norgeshistoriens mest forhatte skikkelser? Og hvorfor skulle en jødisk familie velge å flytte inn i hovedkvarteret til Rinnan etter krigen, i huset som ble stående som selve symbolet på ondskap? På vårt augustmøte presenterer Simon Stranger boka, og ikke minst bakgrunnen for denne.

Anne Britt Harsem

En del grove overgrepssaker mot barn er rullet opp de senere årene. Hvilke skjebner ligger bak? Og hvordan orker noen å skrive om slike tragedier? Anne-Britt Harsem, f. 1961, har skrevet Mammas svik og Alvdal-trilogien. Som frilanser for Fylkesmannen i Oslo og Viken og midlertidig verge i forbindelse med tilrettelagte avhør av barn og unge har hun fått dyp innsikt i noen av disse skjebnene. Hennes siste bok er Den mørke hemmeligheten i Tysfjord som handler om overgrepssaken i Tysfjord. Ofrene i sakene har hatt den vanskeligste starten i livet som er mulig å tenke seg. Men opprullingen og synliggjøringen av sakene gir også håp i mørket.

Earlier Event: April 24
Aprilmøte