Back to All Events

Septembermøte

Teaterforestilling: "Skjørtet som falt ned fra himmelen" av Ida Fredriksen

Inger Hobbelstad: foredrag om Shakespeare

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) er kulturjournalist i Dagbladet og forfatter. I 2012 mottok hun Hestnes-prisen for sine «innsiktsfulle anmeldelser og kommentarer preget av godt begrunnede vurderinger og stor integritet».

I 2016 ga hun ut boka «Å leve med Shakespeare» på Tiden forlag. Det er en essaysamling der hun tar for seg ti kjente og ukjente Shakespeare-stykker. Hun bruker egne erfaringer med umulig kjærlighet og følelse av utilstrekkelighet og blander med aktuell politisk analyse og vår tids kulturelle referanser til å åpne opp Shakespeares verden for nye og gamle lesere. Hobbelstad mener det er noe dypt allmennmenneskelig ved karakterene og situasjonene hos Shakespeare. – Et gjennomgangstema i boka mi, og hos Shakespeare, er forsøkene på å ta det ene livet du har og forme det til noe bra, - noe som ikke alltid er lett å få til, sier Hobbelstad.

Earlier Event: August 29
Augustmøte
Later Event: October 31
Oktobermøte