Back to All Events

Augustmøte

 

Marta Breen

Feminismens historie på én time

Kvinner er ingen ny oppfinnelse. Det kan bare virke sånn i blant. Menn dominerer i historiebøkene og åtte av ti biografier som kommer ut i Norge handler om menn. 

I dette underholdende foredraget guider Marta Breen deg gjennom kvinnebevegelsens historie, fra det aller første kvinnesaksmøtet til #metoo, fra suffragettene til den seksuelle revolusjonen.  

Forfatter og spaltist Marta Breen har skrevet flere bøker om kjønnsroller, feminisme og kvinner i norsk samfunnsliv. Hun er aktuell med boka ”Kvinner i kamp” som er solgt til 15 land. 

 

Asbjørn Bakke 

- om Erik Bye

Asbjørn Bakke (f. 1961) er redaktør i Aftenposten og rutinert musikkjournalist. Biografien om «Erik Bye», Aschehoug 2017, har han jobbet med i sju år. «Svært velskrevet, grundig og så å si uten dødpunkter», skriver anmelder Sindre Hovdenakk om boka i VG.
- Jeg har prøvd å fortelle en historie om en helt eksepsjonell mann og vise hvordan han kunne få en så ruvende posisjon i Norge, sier Asbjørn Bakke.

Bakke beskriver Erik Bye som et helt uvanlig begavet menneske med sterke følelser og stort engasjement for vanlige mennesker. Han møtte mennesker med åpent sinn og bød på seg selv. På sikt vil særlig diktene og sangene stå igjen etter han, men fortsatt betyr også mennesket Erik Bye svært mye for mange.

 

Earlier Event: April 25
Aprilmøte
Later Event: September 26
Septembermøte