Back to All Events

Aprilmøte

Forfattere: Thorvald Steen og Gunel Movlud

Leseselskapet har i flere år gitt økonomisk tilskudd til en spesiell litterær pris som Ord i Grenseland gir til en av verdens kvinnelige, forfulgte forfattere. I 2017 var det Gunel Movlud fra Azerbaijan som fikk prisen. Noen av oss hørte Movlud under festivalen i Gamlebyen i september. Vi syntes det var både interessant og riktig at flere av medlemmene i DKL får høre om et kvinnelig forfatterliv der ytringsfrihet og likestilling langt fra er noen selvfølge. Movlud forteller i samarbeid med tolk.

Thorvald Steen (f. 1954) har besøkt oss flere ganger, og vi er mange som har rukket å bli glad i ham, både som forfatter og som menneske. Av Steens romaner som har gjort dypest inntrykk, er nok de selvbiografiske som handler om unggutten, skihopperen, som fikk sykdommen muskeldystrofi. I romanen «Det hvite badehuset» fra 2017 vender Steen tilbake til den fortielsen rundt sykdommen som hovedpersonen opplevde. Han vil så gjerne vite hvorfor foreldrene aldri fortalte sannheten og konfronterer moren da hun er langt over åtti år.

Earlier Event: March 21
Marsmøte
Later Event: August 29
Augustmøte