Back to All Events

Marsmøte

Forfattere: Niels Fredrik Dahl og Jan Kjærstad

For romanen «På vei til en venn» fikk Niels Fredrik Dahl (f. 1957) Brageprisen i 2002. Siden har han en allsidig produksjon bak seg. Romanen «Mor om natten» fra 2017 kan likevel godt være Dahls sterkeste bok til nå. Her møter vi en mor som slet med tungsinn og depresjoner og en sønn som så lenge hun levde prøvde å holde avstand til henne for å beskytte seg selv. Etter morens død dukker «Nattboken» opp, morens nedtegnelser gjennom et vanskelig liv.

Jan Kjærstad ble utdannet teolog i 1979. Allerede i 1980 utga han sin første bok, og siden har han vært forfatter på heltid. Romantrilogien om Jonas Wergeland er nok av Kjærstads mest kjente bøker.  Vi merker oss dessuten at han fikk Nordisk Råds litteraturpris i 2001. Hans siste bok «Berge» kom i 2017. Boka forteller om en grufull terrorhandling mot en hel familie der forfatteren viser alle følelsene, refleksjonene og erkjennelsene som dukker opp i etterkant. 

Earlier Event: February 28
Februarmøte
Later Event: April 25
Aprilmøte