Back to All Events

Oktobermøte

 

Lars Mytting 

Lars Myttings forrige bok, "Svøm med den som drukner" ble oversatt til 15 språk. Nå er hans nye bok "Søsterklokkene" nettopp lansert, og boka har allerede fått strålende anmeldelser. I boka tar Lars Mytting oss igjen med til Gudbrandsdalen, denne gangen til året 1880.

Informasjonskonsulenten på Gyldendal Norsk Forlag, Julie Kalager, sier om boka:
”Bakgrunnshistorien for Søsterklokkene handler om livet til to tvillingsøstre som blir født for lenge siden langt oppe i Gudbrandsdalen. Moren døde under fødselen, for søstrene var sammenvokst fra hoftene og ned. Da de var i tenårene, ble den ene syk, og det blir klart at hun kommer til å dø. Faren deres ba derfor presten om at de skulle få dø samtidig. Til gjengjeld fikk han støpt to kirkeklokker. Han kastet alt sølvet han hadde i støpeformen. Jo mer sølv, desto vakrere klang. Klokkene ringte i evigheter over bygda, for levende og for døde, for flom og skogbrann – helt fram til 1880. Herfra følger vi Astrid Hekne, etterkommer av tvillingsøstrene. Dette er stor litteratur”.

 

Toril Brekke

Toril Brekke har besøkt oss flere ganger, og i oktober har vi gleden av å møte henne igjen.

Toril Brekke er utdannet typograf og har en allsidig yrkesbakgrunn.  I 1976 utga hun sin første roman. Hun har etterhvert et rikt forfatterskap bak seg med noveller, romaner, barne- og ungdomsbøker. Hun har også gitt ut en biografi om sin far Paal Brekke. Ikke minst er hun kjent for sine historiske romaner, som omhandler alt fra utvandringen til Amerika til Saras liv som Ålesunds første jordmor på 1800 – tallet.

Sist hun besøkte oss, presenterte hun romanen «En blå kjole for Herr Hitler». Denne gangen tar hun oss med til oppvekst på Oslos østkant på 50 – 60-tallet. Hennes siste roman «Alle elsket moren din» er den første i en planlagt trilogi.

Earlier Event: September 26
Septembermøte
Later Event: November 28
Novembermøte