Back to All Events

Januarmøte

Forfattere: Tore Renberg og Gro Dahle

Gro Dahle er en våre mest kjente nålevende lyrikere. I tillegg til diktsamlinger har hun skrevet prosabøker og barnebøker. Verdt å merke seg er flere prisbelønte billedbøker. Disse bøkene handler om temaer det kan være vanskelig å snakke med barn om, for eksempel incest, barn som ikke blir sett hjemme, barn som lever med vold i hjemmet. Det som er hemmelig på den farlige måten, må det skrives og absolutt snakkes om, mener Gro Dahle. Det gjør hun denne kvelden.

Tore Renberg, f. 1972, slo for alvor igjennom med boka «Mannen som elsket Yngve» i 2003. Denne boka ble starten på flere romaner om personer og miljø i og rundt hjembyen Stavanger.  Renberg har også etablert seg som en aktør innenfor teater og musikk, og han har skrevet barnebøker. Han er videre kjent som en uredd debattant i opphetede diskusjoner om litteratur og kvalitet. Han har vunnet flere litterære priser, som Bokhandlerprisen, Tarjei Vesaas-prisen og P2-lytternes pris.  Fra scenekanten fanger han lett sitt publikum.

Earlier Event: November 29
Novembermøte
Later Event: February 28
Februarmøte